sobota, 25 maja 2013

Pomysl na super szybki obiad

Jesli jeszcze nie macie pomyslu na dzisiejszy obiad, proponuje cos z kategorii SPS- czyli szybkiego, prostego i smacznego!
Uwielbiam ta paste za jej swiezosc, jaka daja jej liscie miety i kruche szparagi.
O milosci do parmezanu nie bede sie wypowiadac...

SZPARAGOWO-MIETOWA PASTA
  • makaron spaghetti
  • 4-5 zabkow czosnku
  • szparagi
  • parmezan
  • liscie swiezej miety
  • oliwa z oliwek, sol

Szparagi koimy na 3-4 centymetrowe kawalki, czosnek na plasterki, parmezan tarkujemy na najdrobniejszych oczkach, liscie miety odrywamy od lodygi, a makaron gotujemy z odrobina oliwy z oliwek i soli.

Czosnek i szparagi smazymy na oliwie z oliwek przez kilka minut tak aby nie przypalic czosnku (4-5min). Gdy makaron jest juz gotowy, mieszamy go z zawartoscia patelni, dodajemy miete i starkowany parmezan. Wszystko razem mieszamy i voila!
Na talerzu posypujemy jeszcze raz serem i dekorujemy kilkoma listkami miety.
Proste? Pewnie, ze tak! A jakie smaczne..... Palce lizac!


Nic innego mi nie pozostaje jak tylko zyczyc Wam smacznego!

13 komentarzy:

  1. tak ostatnio nad tymi szparagami dumałam a tu taki fajny pomysł :D

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda super i na pewno tak smakuje:) aż wstyd się przyznać ale szparagów nigdy nie jadłam, chyba czas to zmienić, chociaż nie wiem czy w mojej wiosce tak owe znajdę:D

    OdpowiedzUsuń
  3. super pomysł na paste!
    bedziemy probowac :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super! coś czuję,że niebawem zaserwuję je moim domownikom :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale mi smaka narobiłaś choć przyznam że nigdy takich szparagów nie kupowałam, spaghetti uwielbiam czosnek też więc może spróbuję:) Piękne zdjęcia! Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  6. Dzięki kochana za pomysł na jutrzejszy obiad:)
    Szparagi mniam!

    OdpowiedzUsuń
  7. musi byc smaczne!!!
    zeberka raz w tyg. obowiazkowo;)
    powiec jaki parmezan kupujesz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo sie ciesze, ze zeberka sie u Was przyjely :)
      Kupuje parmigiano reggiano.

      Usuń
  8. Mmmm...pasta, szparagi i mieta, to musi byc pyszne!:)

    OdpowiedzUsuń

DZIEKUJE ZA KOMENTARZ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...